Новообявеното прекратяване на огъня в Сирия – отчаян опит на САЩ да спаси своите „бунтовници“ ?


Новообявеното решение за прекратяване на огъня в южна Сирия, може да е опит на САЩ да спаси сирийските бунтовници от поражение, съобщава Даниел Макадамс, директор на  Ron Paul Institute for Peace and Prosperity за Спутник.

„Трябва да видим малкия текст под това „прекратяване на огъня“ в Сирия. Аз съм скептичен, че поредното американско предложение за „прекратяване на огъня“ в Сирия ще доведе до намаляне на нап;режението в шестгодишната война, заяви Макадамс в петък. „Изглежда, че всеки път, когато американската страна усети значителни загуби на фронта, Вашингтон излиза с предложение за примирие, в отчаян опит да спаси своите „бунтовници“ от погром. „

В петък, руският външен министър Сергей Лавров заяви след срещата между президентите Доналд Тръм и Владимир Путин, че САЩ, Русия и Йордан са се съгласили на примирие в южна Сирия, влизащо в сила от полунощ на 9 юли.

Макадамс предполага, че най-добрата договорка между Путин и Тръм за Сирия би била „договорено оттегляне на американските сили от страната, където те са окупирали нелегално сирийска територия“.

САЩ и Русия подкрепят противоположните страни в сирийския конфрикт. Русия подкрепя правителството на сирийския президент Башар Асад, а САЩ подкрепя бунтовническите групировки, които се борят за неговото отстраняване.

Русия, Иран и Турция са гаранти на сирийската страна по примирието, като са подписали договор за установяване на четири зони в Сирия, което влезе в сила на 6 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *